Een bohemian style interieur

Een bohemian style interieur
Exotische prints, handgemaakte materialen en verrassende combinaties; ontdek de bohemian style. Deze interieurstijl is letterlijk werelds. Geef je favoriete reisherinneringen een prominente plek in je ruimte en beleef ze elke dag weer een beetje opnieuw.
Om de bohemian style naar jouw woonruimte te brengen, hoef je echt geen interieurstylist te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een beetje lef. Durf te combineren, wijk af van de gebaande paden en verzamel de mooiste meubels en accessoires in jouw ruimte.

bohemian style interieur

 

De bohemian interieurstijl uitgelegd

De bohemian style is een woonstijl die niet zo standaard is. Het leuke aan deze stijl is dat je eenvoudig jouw unieke twist er aan geeft. Je kunt de bohemian style zien als een mix van stijlen afkomstig uit diverse werelddelen. Denk aan felle kleuren, drukke prints en natuurlijke materialen. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat de bohemian style wordt gemixt met de moderne of Scandinavische stijl. Als je dit wilt dan kun je het beste kiezen voor een rustige basis, terwijl je uitpakt met opvallende eyecatchers. Hoe je jouw eigen bohemian interieur ook inricht, het is allesbehalve saai en standaard.

Boho style in jouw interieur

Als je de boho style wilt toepassen in jouw interieur, is het belangrijk dat je begint bij de basis. Welke basistint wil je terug laten komen in de gehele ruimte? Beigetinten doen het altijd goed binnen deze woonstijl, omdat je hier veel kleuren mee kunt combineren. Ook opvallende kleurtinten als rood, groen of blauw zijn goede basiskleuren voor een bohemian interieur. Kleed de ruimte aan met items in contrasterende tinten of kies voor een tint binnen hetzelfde kleurenpalet.

Velvet, hout en rotan: dit zijn materialen die veel terugkomen binnen de bohemian woonstijl. Combineer bijvoorbeeld een velvetbank in een hippe kleur met een houten salontafel en een rotan stoel. Dit is op en top bohemian!

 

Alles draait om de aankleding

De bohemian style ademt accessoires. Alles draait om de aankleding. Kun je dus nooit genoeg krijgen van accessoires in huis? De bohemian style is dan echt iets voor jou, want je mag hier flink uitpakken. Van een Aztec vloerkleed tot aan een gevlochten wandkleed van palmbladeren en natuurlijk wat opvallende kussens in hippe prints; het past allemaal bij deze stijl.

Vergeet ook niet om elke vakantie een leuk souvenir mee te nemen die het land kenmerkt. En nee, dan hebben we het niet over een magneetje voor op de koelkast. Denk wel aan handgemaakte kussenslopen, beeldjes of een unieke lamp. Dit maakt je ruimte helemaal af en zorgt tegelijkertijd voor een persoonlijke twist. Ook maak je leuke herinneringen onderdeel van jouw dagelijkse leven. Hoe leuk is dat?!

De ultieme sfeermaker

Ben je helemaal enthousiast geworden over de bohemian style? Er is nog één ding wat je niet mag vergeten. Met passende raamdecoratie maak je jouw bohemian ruimte helemaal af. Kies voor gordijnen in een rustige kleur, zoals beige of pak uit en kies voor een rood, blauw of geel gordijn. De keuze is aan jou!

Naast gordijnen passen ook vouwgordijnen, houten jaloezieën of plisségordijnen prachtig in een bohemian interieur. Het is dan een aanrader om te kiezen voor een bruine kleur. Dit geeft een natuurlijke uitstraling aan de ruimte.

Laat je inspireren en vraag eventueel eerst gratis kleurstalen aan om te zien hoe jouw favoriete kleur staat in de rest van je ruimte. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt.

Populaire producten

Sfeermakers