Dit zijn de voordelen van plisségordijnen

Dit zijn de voordelen van plisségordijnen
Plisségordijnen zijn stijlvol, sfeervol en functioneel. Niet gek dus dat dit type raamdecoratie voor in veel verschillende ruimtes wordt gekozen. Ben je aan het oriënteren voor nieuwe raamdecoratie en is jouw oog gevallen op plisségordijnen?
Een slimme keuze, want plisségordijnen hebben veel voordelen. Om je een goed beeld te geven van alle voordelen, vertellen we je hier graag meer over zodat je straks precies weet of plisségordijnen inderdaad passen bij jouw wensen.

dit zijn de voordelen van plisségordijnen

 

Lichtinval en privacy

Met plisségordijnen kun je eenvoudig de juiste hoeveelheid lichtinval en privacy regelen. Dit komt doordat je zelf bepaalt of het plisségordijn volledig geopend is of dat deze gesloten is. Hierbij is het goed om te weten dat je kan kiezen uit twee systemen: het bottom up systeem en het top down en bottom up systeem. Bij een bottom up systeem kan alleen de onderlat worden bewogen, de bovenlat blijft altijd op een vaste plek bovenin het systeem. Bij het top down en bottom up systeem is zowel de onder- als bovenlat te plaatsen op de gewenste hoogte.

Een top down en bottom up systeem heeft een extra voordeel ten opzichte van het bottum up systeem: je kunt namelijk de inkijk van buitenaf op ooghoogte blokkeren, terwijl aan de boven- en onderkant nog licht naar binnen kan.

Geschikt voor draai- kiepramen

Heb je een draai- kiepraam? Het kan soms best lastig zijn om daarvoor geschikte raamdecoratie te vinden. Gelukkig biedt een plisségordijn de perfecte uitkomst, een plisségordijn is namelijk zeer geschikt voor montage op draai- kiepramen. Met speciale klem- of wandsteunen kun je eenvoudig het plisségordijn bevestigen op het kozijn. Zo kun je ook eenvoudig de lichtinval en privacy bij draai- kiepramen regelen.

 

Isolerende functie

Wil je graag de isolerende waardes van je ruimte verhogen? Plisségordijnen met een honingraat plooi staan bekend als uitstekende isolerende raambekleding. Plisségordijnen met een honingraat plooi bestaan uit twee stoflagen, waartussen lucht kan blijven hangen. De celstructuur van de stof zorgt ervoor dat de warmte wordt opgevangen. Daarnaast vind je in onze collectie veel plisségordijnen met een witte achterzijde die weinig tot geen zonlicht aantrekken. Verduisterende plisségordijnen met een honingraat plooi zijn voorzien van een zilverkleurige aluminium coating waardoor deze plisségordijnen een warmtewerende werking hebben. Zo houd je de warmte in de winter binnen, terwijl de warmte in de zomer minder kans maakt om binnen te dringen.

Sfeervol

Tot slot zijn plisségordijnen een sfeervolle toevoeging voor je interieur. Door de combinatie van de functionaliteit en de sfeerverhogende werking zijn plisségordijnen geschikt voor ieder interieur. Daarnaast zijn plisségordijnen goed te combineren met overgordijnen. Dit staat prachtig bij hoge ramen! Combineer jouw favoriete kleuren met elkaar en geef zo een unieke invulling aan jouw woonruimte.

Zoals beschreven hebben plisségordijnen veel voordelen. Ben je overtuigd? Neem gauw een kijkje in ons aanbod plisségordijnen en vind jouw favoriet. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je nog vragen hebt of meer informatie wenst te ontvangen. Neem dan zeker even contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Populaire producten

Sfeermakers