Dit zijn de voor- en nadelen van gordijnen

Dit zijn de voor- en nadelen van gordijnen
Gordijnen zijn al jarenlang niet meer weg te denken uit het interieurbeeld. Wist je dat zelfs de Grieken en Romeinen al gordijnen kenden? Hoewel ze de gordijnen niet voor hun ramen hingen, drapeerden de gordijnen dwars door de ruimtes. Kun jij je het voorstellen?
Hoewel er door de jaren heen veel andere soorten raamdecoratie zijn ontwikkeld, zijn gordijnen nog steeds erg populair. Zit je er ook aan te denken om voor gordijnen te kiezen of twijfel je nog? Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom delen we de voor- en nadelen van gordijnen.

voordelen en nadelen van gordijnen

 

De voordelen van gordijnen

Gordijnen hebben veel voordelen. Allereerst verbeteren gordijnen de akoestiek in huis. Door een ruimte te decoreren door meubels, kasten en andere soorten decoratie verdwijnt de galm in een ruimte. Dankzij de stof zorgen gordijnen ervoor dat geluidsgolven worden geabsorbeerd. Hierdoor is het meteen een stuk stiller in huis. Perfect voor in grote ruimtes, maar ook in nieuwbouwhuizen.

Daarnaast hebben gordijnen een isolerende functie. Wist je dat er veel warmte verloren gaat via de ramen? Door gordijnen voor de ramen te hangen, blijft de warmte binnen in de winter, terwijl de warmte in de zomer juist minder goed de ruimte binnen kan dringen.

Een ander voordeel van gordijnen is dat ze verkrijgbaar zijn in diverse stofsoorten, namelijk verduisterend, lichtdoorlatend, en transparant. De stofsoorten verschillen qua hoeveelheid lichtinval en privacy. Zo laten verduisterende gordijnen geen licht door, waardoor ze de beste optie voor de slaapkamer zijn. Lichtdoorlatende gordijnen laten wel deels licht door, maar zorgen ook voor privacy. Perfect voor in de woonkamer, omdat er zo deels zonlicht naar binnenkomt, maar je ook kan genieten van privacy. Transparante gordijnen zijn lichte gordijnen waar je doorheen kan kijken. Dit is perfect als je een lichte ruimte wilt creëren of je raamdecoratie wilt combineren met meerdere stofsoorten of andere soorten raamdecoratie.

Het laatste voordeel van gordijnen is dat ze echte sfeermakers zijn. Ze brengen een extra gezellige en knusse sfeer aan in huis. Dat wil jij toch ook?

 

De nadelen van gordijnen

Zoals hierboven beschreven hebben gordijnen veel voordelen, toch hebben ze ook wel een aantal nadelen. Als specialist voorzien we je altijd van een advies op maat, waar nadelen soms ook bij horen. Bij het uitkiezen van gordijnen heb je de keuze hebt uit verschillende stofsoorten, maar wanneer de gordijnen hangen heb je niet de ultieme controle over het regelen van lichtinval en privacy. Gordijnen zijn nou eenmaal volledig open of gesloten. Andere soorten raamdecoratie hebben meer mogelijkheden in het regelen van lichtinval en privacy, zoals plisségordijnen en jaloezieën. Wil je wel graag genieten van de voordelen van gordijnen, maar wil je zelf ook de ultieme controle hebben over het regelen van de lichtinval en privacy? Het kan dan een aanrader zijn om een ander type raamdecoratie te combineren met gordijnen.

Heb je nog vragen over de voor- en nadelen van gordijnen of wil je meer tips bij het uitzoeken van de meest geschikte raamdecoratie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder in de zoektocht naar jouw ideale raamdecoratie.

Populaire producten

Sfeermakers