De eetkamer inrichten: inspiratie en tips!

De eetkamer inrichten: inspiratie en tips!
De eetkamer is niet alleen de plek om te ontbijten, lunchen en dineren. Het is ook de plek waar je ontspant en gezellige avonden beleeft met vrienden en familie. De eetkamer is daarom een plek waarvoor je goed de tijd mag nemen om in te richten.
Een sfeervolle inrichting zorgt ervoor dat je je nog sneller thuis voelt in je eigen (nieuwe) huis. Bovendien is het een stuk leuker om je vrienden en familie uit te nodigen in een gezellige ruimte! Wil je dus de eetkamer inrichten? Laat je inspireren door onze tips!

eetkamer inrichten

 

1. Woonstijl

Landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch, klassiek, of misschien wel een mix van woonstijlen: je hebt vast wel een stijl waar jouw voorkeur naar uitgaat. Loop eens rond in een woonwinkel, laat je inspireren op Pinterest of blader een tijdschrift door. Zo krijg je zeker weten een beter beeld van wat je mooi vindt. Met deze kennis kan je gericht jouw eetkamer inrichten. Zet voor jezelf op een rij welke kleuren, vormen en materialen je mooi vindt en zo wordt de eetkamer inrichten een stuk eenvoudiger!

2. Ruimte

Nu je weet welke richting je op wilt gaan qua woonstijl, is het belangrijk dat je kijkt naar wat er überhaupt mogelijk is. Elke ruimte is anders. Heb je een eetkamer in dezelfde ruimte als de woonkamer? Of heb je een aparte ruimte voor de eetkamer? Ook de grootte en de vorm van de ruimte heeft invloed op de keuzes die je kan maken. In een hele grote ruimte staat vaak een grote lange eettafel prachtig. In een wat kleinere ruimte, komt juist een ronde tafel goed tot zijn recht. Door een plattegrond te maken van de ruimte kan je alvast nadenken over de inrichting van de eetkamer.

3. Meubels

Meubels hebben heel veel invloed op de sfeer in je eetkamer. De kleuren, materialen en vormen van meubels geven een unieke twist aan de ruimte. Denk bovendien ook na over hoeveel mensen je maximaal wil kunnen ontvangen in je eetkamer. Dit heeft ook veel invloed op de hoeveelheid stoelen en de grootte van de tafel.

 

Denk daarnaast ook na over hoeveel servies je hebt en hoe je dit kwijt wilt. Met een open kast kan je pronken met jouw servies, maar als je té veel hebt dan kan dit rommelig ogen. Heb je heel veel servies? Dan kan een gesloten kast een betere optie zijn. Stuk voor stuk dingen om in je achterhoofd te houden.

4. Aankleding

Eén van de belangrijkste onderdelen als je de eetkamer wilt inrichten? De aankleding! Denk na over welke kleurtje je op de muur wilt en met welke accessoires je de ruimte wilt aankleden. Daarnaast kunnen ook typische kookspullen prima dienen als aankleding in je eetkamer. Plaats bijvoorbeeld je kookboeken netjes op een schapje aan de muur en zet kruidenplantjes op het aanrecht van de keuken.

5. Raamdecoratie

De hoeveelheid privacy en lichtinval regel je makkelijk met passende raamdecoratie. Jaloezieën, plisségordijnen, vouwgordijnen of rolgordijnen; de keuze is aan jou. Ze hebben allemaal voordelen en nadelen. Daarnaast raden we je aan om ook te kijken naar het kleur- en materiaalgebruik. Wanneer dit matcht bij de rest van de ruimte, is jouw eetkamer helemaal af! Om er zeker van te zijn dat je een juiste keuze maakt wat betreft je raamdecoratie, raden we je aan om gratis onze kleurstalen aan te vragen. Je ontvangt dan staaltjes van je favoriete raamdecoratie in huis en kan zo eenvoudig vergelijken en bekijken of dit inderdaad een goede match is voor in jouw eetkamer. Liever toch met eigen ogen zien hoe complete raamdecoratie oogt? Bezoek dan onze showroom in Enter. We helpen je graag verder!

Wil jij thuis bekijken of de kleur en het materiaal van het door jou gekozen product past bij je interieur?

Bij ons kan het! Vraag volledig gratis en vrijblijvend kleurstalen aan.

Populaire producten

Sfeermakers