Bevind je in Afrikaanse sferen met de Afrikaanse woonstijl

Bevind je in Afrikaanse sferen met de Afrikaanse woonstijl
Het continent Afrika staat bekend om de waanzinnige landschappen, uiteenlopende culturen, het grote dierenrijk en de warme kleuren. Daarnaast is het voor ons een ware inspiratiebron voor het interieur.
Ben jij ook helemaal weg van de Afrikaanse cultuur en is je woonkamer wel toe aan een upgrade? Met deze tips waan je je helemaal in de Afrikaanse cultuur en interieurstijl.

afrikaanse woonstijl

 

Geef je muur een warme kleur

Denk je aan Afrika, dan denk je al gauw aan de fantastische landschappen. Laat dit terugkomen in jouw woonruimte door je wanden aan te kleden in aardetinten. Zie je het graag iets uitdagender? Geef dan één van je muren en prachtig kleurtje. Kies bijvoorbeeld voor warme gele, aardse groene of ochtendzon rode tinten om helemaal op te gaan in de natuur.

Haal het dierenrijk in huis

Afrika staat natuurlijk bekend om de wilde diersoorten die je er kunt spotten. De Afrikaanse woonstijl kenmerkt zich dan ook door de vrolijke dierenprinten. Leg een paar kussens met zebra- of luipaardprint op de bank en een heerlijk (leder)velletje op de grond. Het voelt heerlijk zacht aan en het geeft een warme sfeer aan de woonkamer. Daarnaast is het leuk om een paar schilderijtjes of fotolijstjes van dieren op te hangen of een lampje in de vorm van een olifant neer te zetten. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Waan je in de jungle

Om een beetje groen in je woonkamer te halen, is het natuurlijk belangrijk om een paar grote, exotische planten neer te zetten. Kies bijvoorbeeld voor de prachtige paradijsvogelplant of de Ficus Umbellata, die beter bekend staat als de Afrikaanse vijg. Ook gedroogde planten en grote vazen zijn erg hip binnen de Afrikaanse woonstijl.

 

Breng houten details aan

Om je Afrikaanse woonkamer helemaal af te maken is het belangrijk om de laatste decoraties toe te voegen. Binnen de Afrikaanse stijl draait het allemaal om natuurlijke materialen en tinten. Hout is een echte favoriet. Zet een paar handgemaakte rieten manden neer, bevestig een paar typische Afrikaanse houten maskers aan je muur en hang een paar houten jaloezieën voor je raam om je woonkamer helemaal af te maken.

Laat je inspireren door onze ruime collectie raamdecoratie. Maak een keuze uit heel veel soorten en kleuren. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, raden we je aan om onze gratis kleurstalen aan te vragen. Zo zie en voel je wat de mogelijkheden zijn en is het makkelijker om een goede keuze te maken!

Populaire producten

Sfeermakers