Back to work? 3 tips voor een fijne thuiswerkplek

Back to work? 3 tips voor een fijne thuiswerkplek
Zit je zomervakantie erop en heb je afscheid moeten nemen van de zon, zee en het strand? Dan is het weer tijd om back to work te gaan! De één kijkt er tegenop, de ander gaat er weer met frisse moed tegenaan. Maar helaas aan alle goede dingen komt een keer een eind. Werk je net zoals velen thuis? Dan is het extra belangrijk om je thuiswerkplek leuk en goed in te richten! Of je het nu moet doen met een plekje aan de keukentafel of een kantoor tot je beschikking hebt, er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je thuiswerkplek zo fijn mogelijk te maken. Lees je mee?
afbeelding thuiswerkplek inrichten

 

Reguleer de lichtinval

Natuurlijk licht is heel belangrijk wil je productief kunnen werken én voorkomt een zomerdip. Daarom is onze eerste tip: zorg voor voldoende daglicht. Zorg ervoor dat je bureau of eettafel, waar je ook aan werkt, niet te ver van het raam staat. Om te voorkomen dat je direct daglicht op je computerscherm hebt, heb je goede raamdecoratie nodig! Jaloezieën, plisségordijnen of rolgordijnen helpen je lichtinval te reguleren. Voor elke thuiswerkplek vind je bij ons geschikte raamdecoratie. Je kunt jaloezieën in de gewenste stand plaatsen waarmee je de privacy en lichtinval bepaalt. Met plisségordijnen is het mogelijk om het zicht op ooghoogte te blokkeren waardoor je de zon van je beeldscherm houdt en tegelijkertijd profiteert van lekker veel daglicht. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn zeer geschikt als raambekleding voor in een thuiskantoor omdat het de inkijk beperkt tot silhouetten en tegelijkertijd voldoende licht binnenlaat. Heb jij al aan goede raamdecoratie gedacht?

Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden

Zoals de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo zegt: ‘’Life truly begins after you have put your house in order’’, dit geldt óók voor je thuiswerkplek. Je kunt je werkdag pas goed beginnen nadat je je thuiswerkplek in orde hebt. Rommel leidt af dus zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Wanneer al je werkspullen een vaste plek hebben, geeft dit rust. Bovendien is het fijn om te weten waar je spullen in huis liggen als je ze nodig hebt. Zo is zoeken naar spullen verleden tijd. Dus onthoud: clear house, clear mind!

 

Maak je thuiswerkplek inspirerend

Een saaie thuiswerkplek is niet goed voor je functionaliteit. In een inspirerende thuiswerkplek functioneer je beter en heb je meer werkplezier. Dus maak je thuiswerkplek vrolijker, leuker en voeg sfeer toe! Denk hierbij aan planten, persoonlijke foto’s, een moodboard, leuke stationary en meer. Kleuren hebben een grote invloed op je humeur. Je kunt kleur terug laten komen in kleine dingen zoals een pennenbakje maar ook op de muur. Denk altijd wel goed na over welke kleur je kiest. Kleuren roepen namelijk bepaalde associaties op. Zo geeft de kleur geel een stimulans aan je creativiteit en verhoogt de kleur oranje je focus. Welke kleur zou jij uitkiezen voor jouw home office?

Wil je meer weten over het inrichten van een goede thuiswerkplek? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over welke raamdecoratie het beste bij jouw thuiswerkplek past!

Populaire producten

Sfeermakers