5 tips voor een retro woonstijl

5 tips voor een retro woonstijl
De op de jaren 50 en 60 geïnspireerde woonstijl is ontzettend populair. Een retro interieur herken je aan de uitgesproken kleuren, grafische dessins, ronde vormen, verschillende materialen en veel hout. Benieuwd hoe je de retro woontrend toepast in je interieur? We delen 5 tips!
afbeelding retro woonstijl inspiratie

 

Opvallende kleuren

Okergeel, smaragdgroen, rood.. uitgesproken, warme en diepe kleuren worden veel gebruikt in een retro interieur. Deze kleuren zie je niet alleen terug op de muren, maar ook in de meubels en woonaccessoires zoals vloerkleden, kussens en plaids. Vind je teveel kleuren bij elkaar te bont? Dan kun je er ook voor kiezen accentkleuren toe te voegen en de basis rustig te houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van okergele velours gordijnen?

Verschillende materialen

Je kunt in een retro interieur een mix van verschillende materialen gebruiken zoals marmer, messing, hout, keramiek, velours, rotan en meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een velours bank met notenhouten poten, een bijzettafeltje van marmer, een goudkleurige hanglamp of houten jaloezieën. Je kunt alle kanten op. De combinatie van zachte en harde materialen en verschillende structuren zorgt voor een gezellig en spannend geheel. Wil je voorkomen dat het te druk wordt? Wees dan heel consequent in het gebruik in kleuren en materialen. Pas bijvoorbeeld 3 verschillende materialen toe in je interieur en laat deze op meerdere plekken terugkomen. Dit zorgt voor eenheid en rust.

Grafische prints

Bij een retro interieur horen ook grafische prints. Grafische prints kun je subtiel terug laten komen in een mooie poster aan de muur of in een vloerkleed. Maar je kunt ook kiezen voor een fauteuil in grafische print.

 

Blikvangers

Vintage blikvangers mogen niet ontbreken in een retro interieur. Meubels of woonaccessoires uit de jaren '70 zoals een oude platenspeler, vintage wijn- en drankkast, bolstoel, wandkast met glazen schuifdeuren geven je interieur echt die retro look & feel. Je kunt deze blikvangers via tweedehands en vintage winkels vinden of misschien wel op de zolder van je ouders. Maar ook in woonwinkels. Het hoeft niet oud te zijn, om die retro look te hebben. De vintage invloeden zie je ook terug in de meubels van nu.

Ronde vormen

Organische, ronde vormen zijn heel kenmerkend voor een retro woonstijl. Denk aan banken met organische vormen, fauteuils met gebogen vormen, ronde of ovalen vloerkleden, bolvormige lampen. Een voordeel van ronde vormen is dat deze de vaak strakke rechte lijnen in huis doorbreken. Ook brengen zachte vormen zachtheid in je interieur.

Heb je een retro interieur en ben je op zoek naar bijpassende raamdecoratie? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Als echte raamdecoratiefanaten en –experts vinden we niks leuker dan jou helpen bij het uitkiezen van geschikte raamdecoratie. Welke woonstijl je ook hebt, voor elk huis hebben wij een passende oplossing!

Populaire producten

Sfeermakers