Elektrische rolgordijnen

Slimme apparaten maken ons leven steeds makkelijker, daarnaast worden deze apparaten ook steeds toegankelijker. In ons assortiment vind je verschillende soorten elektrische raambekleding, waaronder elektrische rolgordijnen. Elektrische rolgordijnen uit ons assortiment kun je op elk moment en vanaf iedere plek bedienen. Naast het ultieme gevoel van comfort dat dit geeft, helpen slimme rolgordijnen om energie te besparen, privacy te creëren en jouw huis veiliger te maken. In ons assortiment elektrische rolgordijnen vind je zowel kant en klare als op maat gemaakte rolgordijnen, bekijk hier de gehele collectie. Kant en klare rolgordijnen kun je zelf volledig geautomatiseerd maken door de motor in de bovenbuis te plaatsen. Op maat gemaakte elektrische rolgordijnen worden volledig gemotoriseerd geleverd.

Het MotionBlinds concept

voorvertoning Motion

Installatie video elektrische rolgordijnen

Video elektrische rolgordijnen

Motor

De volledig draadloze MotionBlinds motor maakt van ieder traditioneel rolgordijn in een handomdraai een gemotoriseerd rolgordijn. De eenvoudig te installeren motor is oplaadbaar met een universele micro USB kabel en kan worden bediend met een MotionBlinds afstandsbediening. Om je elektrische rolgordijn te bedienen met de MotionBlinds smartphone-app of spraakbesturing, is ook de MotionBlinds wifi bridge nodig.


Motion-motor

Laadkabel 3 meter

De geïntegreerde lithium-ion batterijen in de motor zijn oplaadbaar met een universele micro USB kabel. Om de batterijen in de motor op te laden hoef je niets te demonteren. Bij normaal gebruik hoef je de motor slechts één of twee keer per jaar op te laden. Het volledig opladen van de motor duurt ongeveer 8 uur. Met één laadkabel kun je meerdere motoren individueel van elkaar opladen.

Motion-micro-usb-kabel

Afstandsbediening

Bedien en programmeer jouw gemotoriseerde rolgordijnen met één druk op de knop van een MotionBlinds afstandsbediening. Er zijn verschillende afstandsbedieningen verkrijgbaar, namelijk een 1-kanaals, 5-kanaals of 15-kanaals afstandsbediening. Met meerdere kanalen is het mogelijk om verschillende rolgordijnen apart van elkaar te bedienen. Met een afstandsbediening kun je een rolgordijn eenvoudig bedienen en daarnaast laten bewegen naar jouw favoriete ingestelde tussenpositie met één druk op de knop. De afstandsbedieningen hebben een reikwijdte van +/- 30 meter. Om een motor te installeren heb je ten minste één afstandsbediening nodig. Je kunt meerdere motoren installeren met één afstandsbediening. De afstandsbediening wordt geleverd inclusief batterij en heeft een moderne mat zwarte kleur.


Motion-afstandsbediening

Wifi bridge

Met de MotionBlinds wifi bridge maak je het bedieningsgemak compleet doordat je jouw rolgordijnen ook op afstand kunt bedienen met de MotionBlinds smartphone-app. Via deze app kun je ramen in verschillende ruimtes op ieder gewenst moment bedienen. Met voorgeprogrammeerde scenes en timers kun je de rolgordijnen in jouw huis zelfs volledig automatiseren. De MotionBlinds wifi bridge opent een wereld aan connectiviteitsopties met derden, zoals Google, Alexa, SmartThings, IFTTT, Loxone, Mediola en KlikAanKlikUit. Per bridge kunnen 30 rolgordijnen worden gekoppeld. De wifi bridge heeft een bereik van +/- 20 meter. Voor de installatie is wifi frequentie van 2.4 GHz nodig.


Motion-wifi-bridge

Elektrische rolgordijnen: vraag & antwoord


🔍 Hoe stel je zelf een elektrisch rolgordijn samen?

In ons assortiment elektrische rolgordijnen vind je zowel kant en klare als op maat gemaakte rolgordijnen, een aantal kant en klare rolgordijnen Easy kun je zelf gemotoriseerd maken.
Hoe je het rolgordijn op de juiste manier samenstelt zodat deze voldoet aan jouw wensen laten wij je in dit handige overzicht zien.

🔍 Wat heb ik nodig om mijn Easy rolgordijn te motoriseren?

Om te beginnen heb je natuurlijk het rolgordijn zelf nodig, de MOTION motor past perfect in de bovenbuis van ons rolgordijn Easy.
Voor de installatie van één rolgordijn heb je ook een afstandsbediening nodig. De oplaadbare motor kun je opladen met een micro usb kabel, dit is een universele en vrij gangbare kabel. Heb je deze kabel nog niet in huis dan kun je onze 3 meter lange kabel mee bestellen.

Voor ieder volgend rolgordijn heb je enkel de MOTION motor nodig, de afstandsbediening en micro usb kabel kun je namelijk hergebruiken.

Wanneer je jouw rolgordijnen ook op afstand wilt bedienen met de MOTION app dan heb je ook de wifi bridge nodig. Deze bridge maakt ook spraakbediening mogelijk door connectie te leggen met smart home assistenten zoals Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTTT.

🔍 Is de motor geschikt voor alle rolgordijnen?

De MOTION motor is alleen geschikt voor onze Easy rolgordijnen. De bovenbuis van onze Easy rolgordijnen en de MOTION motor passen perfect in elkaar.
Bekijk hier de gehele collectie.

🔍 Waar vind ik de installatie handleiding?

De installatie handleiding kun je hier downloaden.

🔍 Waar vind ik antwoord op andere vragen?

Voor nog meer antwoorden en oplossingen verwijzen wij je graag naar de website van MOTION.