Dé voordelen van slimme raambekleding

Bij Raamdecoratie.com vind je een uitgebreid assortiment kwalitatieve raambekleding, waaronder slimme raamdecoratie. Slimme raamdecoratie kent tal van voordelen en maakt jouw leven praktischer en aangenamer. In onze collectie vind je zowel op maat gemaakte producten als kant en klare slimme producten. Beide collecties worden aangedreven door motoren en accessoires van het merk MotionBlinds. Met MotionBlinds maak je raambekleding in een handomdraai onderdeel van jouw smart home. Onze slimme raamdecoratie maakt jouw huis in enkele stappen slim vanwege de simpele installatie. Het installeren van de slimme raambekleding gebeurt volledig kabelvrij en de geïntegreerde batterijmotoren zijn USB-C oplaadbaar. Volg de uitgebreide instructiehandleiding of handige instructievideo's voor een eenvoudige en snelle installatie van jouw slimme raamdecoratie. Eenvoudig en snel, iedereen kan het. Graag vertellen we je meer over de voordelen van onze slimme raambekleding.
foto elektrische rolgordijnen

Slimme rolgordijnen

Ontdek onze collectie slimme rolgordijnen en vind jouw favoriet.

Bekijk collectie
foto elektrische duo rolgordijnen

Slimme duo rolgordijnen

Ontdek onze collectie slimme duo rolgordijnen en vind jouw favoriet.

Bekijk collectie
foto MotionBlinds toebehoren

MotionBlinds toebehoren

Ontdek het concept van MotionBlinds en bekijk de accessoires.

Bekijk pagina

 

1. Verbind jouw slimme woning

Slimme raamdecoratie is eenvoudig te integreren met jouw smart home ecosysteem en werkt zeer goed samen met andere slimme apparaten zoals de verlichting en het weerstation. Is je huis nog niet slim? Raamdecoratie aangedreven door MotionBlinds is de perfecte stap op weg naar een slimmer huis.

2. Compatibel met smart home assistenten

MotionBlinds is uitstekend te verbinden met andere smart home assistenten. Je verbindt jouw slimme raamdecoratie eenvoudig met assistenten als Google, Alexa, SmartThings, IFTTT, Loxone, Mediola en KlikAanKlikUit. De verbinding tussen deze systemen zorgt voor perfect samenspel tussen jouw slimme raambekleding en de slimme oplossingen van deze systemen. Voor slimme connectiviteit met de meeste van deze systemen is de MotionBlinds wifi bridge nodig. Voor een verbinding met Mediola en KlikAanKlikUit is installatie van de wifi bridge niet vereist. Deze technologieën hebben namelijk een directe connectie met MotionBlinds. De wifi bridge opent een wereld aan connectiviteitsopties met derden, evenals het gebruik van de MotionBlinds smartphone-app.

3. Kabelvrij en oplaadbaar

Scan, verbind en bedien. Dat is hoe onze slimme raambekleding op maat werkt. Op maat gemaakte raamdecoratie met MotionBlinds is volledig draadloos te installeren, zonder dat hier technische kennis voor nodig is. Je scant eenvoudig de QR-code van het product via de app en je voegt jouw slimme raamdecoratie toe aan de juiste ruimte. De app vertelt je precies hoe het werkt, installeren is met een paar simpele stappen voltooid.

Naast op maat gemaakte slimme raambekleding vind je in ons assortiment ook kant en klare elektrische producten. Elektrische producten uit onze kant en klare collectie zijn eenvoudig te installeren door middel van een afstandsbediening. Je volgt eenvoudig de stappen in de handleiding en voegt jouw slimme raamdecoratie toe aan het juiste kanaal. Zo is jouw kant en klare raamdecoratie binnen no-time geïnstalleerd. Met de MotionBlinds smartphone-app is het ook mogelijk om de slimme raamdecoratie toe te voegen aan een bepaalde ruimte. Voor het gebruik van de MotionBlinds smartphone-app is een wifi bridge vereist.

De geïntegreerde batterijmotoren zijn eenvoudig oplaadbaar met een standaard USB-C laadkabel. Bij gemiddeld gebruik is het opladen van de motor slechts één of tweemaal per jaar nodig.

4. Energiebesparende werking

Kies je voor slimme raamdecoratie met MotionBlinds? Dan kies je voor energiebesparing. Het is namelijk mogelijk om scenario's in te stellen om de raambekleding op vooraf bepaalde tijdstippen te sluiten, of zodra de temperatuur een bepaald niveau bereikt. Dit doe je eenvoudig in de smartphone-app. Om de slimme raambekleding te laten reageren op temperatuurniveaus is er wel een verbinding met een slimme temperatuursensor nodig. Op deze manieren draagt de slimme raambekleding dus bij aan een energiezuiniger huis en een lagere energierekening.

 

    Waarom slimme raamdecoratie?

  • Eenvoudige en vlotte installatie
  • Eenvoudig te integreren in jouw smart home
  • Veilig en energiebesparend
  • Volledig draadloze installatie
  • USB-C oplaadbaar
  • Altijd en overal controle over jouw ruimtes

5. Volledige controle

De MotionBlinds smartphone-app biedt eindeloze mogelijkheden om slimme raambekleding op het ritme van je dagelijkse leven te laten bewegen. Je bepaalt zelf op ieder moment van de dag eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy op afstand. Waar je ook bent, je hebt altijd de controle over de zonwering in jouw huis. De smartphone-app, die beschikbaar is voor iOS en Android, kan alleen worden gebruikt na installatie van de MotionBlinds wifi bridge.

Naast bediening via de smartphone-app is het ook mogelijk om onze slimme raamdecoratie op maat te bedienen via de pull-functie. Aan de raamdecoratie zit een korte ketting waaraan je eenvoudig kunt trekken, waarna de raamdecoratie in de ingestelde stand wordt geplaatst. Ideaal dus voor huisbezoekers of de schoonmaakster! Onze kant en klare slimme raamdecoratie heeft deze functie niet. Kortom, met MotionBlinds heb jij altijd en overal controle over jouw woonruimte. Slimme raambekleding maakt jouw leven een stuk aangenamer.

6. Veiligheid

Slimme raambekleding is ideaal als je thuis bent, maar ook als je niet thuis bent kan het zeer nuttig zijn. Het draagt namelijk bij aan de veiligheid van jou en de woning. Door scenario's en timers in te stellen via de smartphone-app kun je jouw huis altijd bewoond laten lijken, zelfs wanneer je niet thuis bent. Je raambekleding is op deze manier altijd in beweging, wat inbraak voorkomt en gemoedsrust biedt.

Daarnaast is onze slimme raambekleding niet voorzien van lange koorden, wat voorkomt dat kinderen of huisdieren verstrikt kunnen raken. Door de slimme raamdecoratie aan te sluiten op andere slimme apparaten als sloten en camera's, kun jij overal en op ieder moment jouw huis in de gaten houden.

Kies voor slim

Slim is de toekomst. Smart home is een prachtige ontwikkeling waarmee je je interieur echt een boost geeft. Door te kiezen voor slimme raamdecoratie met MotionBlinds weet je zeker dat je een kwalitatieve smart home oplossing in huis haalt. Wens je hulp of advies over het inrichten van smart home op het gebied van slimme raamdecoratie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar om je een passend advies op maat te geven over onze slimme raamdecoratie.


Inspiratie

Bekijk hier wat slimme raambekleding van MotionBlinds met jouw interieur kan doen. Veilig, slim en eenvoudig!